Vi gör en föreställning som ska klinga. Med stor variation, mycket tempo, spring och nerv, säger cirkusdirektör Bengt Källquist.

Fyra publikfavoriter är tillbaka i manegen hos Cirkus Maximum den här sommaren: Diorios, de brasilianska våghalsarna på motorcykel.

Det är på publikens enträgna begäran.

Men Diorios är långt ifrån det enda nervkittlande numret. Trio Alambria utför sina halsbrytande balansnummer högt upp under cirkuskupolen.

För att göra rättvisa åt ett höglinenummer krävs ett högt tält, och det har vi.

Alexander Lichner är ett annat utropstecken. Balanserande på huvudet i en trapets visar han prov på både styrka och precision.

Bengt Källquist varvar de mera spektakulära numren med Duo Solys, vars estetiska akrobatik karakteriseras av kraft, styrka och elegans, och Kimo, som virvlar runt i egyptisk folkdans i ett rasande tempo och till mycket medryckande musik. Georgio jonglerar med sina diaboler, timglasliknande redskap.

Årets clown heter Francesco, en genomsympatisk roare som hanterar publiken på ett väldigt fint sätt.

Sedan några år tillbaka reser Cirkus Maximum inte längre med så kallade ”vilda djur” som elefanter eller sjölejon, utan bara med domesticerade djur som åsnor, hästar och hundar. Ramon Maatz framför cirkusens busiga åsnor och lekfulla hundar, medan veteranen Anton Frank tar hand om de sex vita arabhästarna.

Cirkusorkestern anförs som vanligt av Krzysztof Majewski.