Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comebacken dröjer för nyförvärvet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras Erik Moberg har fått ett bakslag när det gäller den fotskada han ådrog sig i början av mars. Lagläkaren Lars-Göran Hassel säger till Jnytt att han hoppas på comeback i juni för Moberg.

I går skrev Jnytt om att Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin blir borta länge från fotbollen på grund av den axelskada han ådrog sig när J-Södra mötte Landskrona.

Nu kommer nästa bakslag. Mittbacken Erik Moberg har inte spelat sedan den tredje och sista matchen i svenska cupen då J-Södra mötte Djurgården.

Och han kommer inte spela på ett bra tag.

Moberg har haft lite mer känningar i foten på sistone, han har kunnat träna utan att använda sig av smärtstillande tabletter men man valde att göra en magnetröntgen på honom i fredags.

– Det visar att det finns en förbättrad bild på vissa saker och försämrad bild på viss. Det har blivit en retning på foten och på hälpartiet, säger J-Södras lagläkare Lars-Göran Hassel.

Moberg kommer att ha ett avlastande program under denna veckan.

– Det innebär att vi skjuter allt ett antal veckor framåt, säger Hassel som hoppas på comeback någon gång i juni för Erik Moberg.

Lindahl och Siwe

När det gäller Axel Lindahl så genomgick också han en magnetröntgen i fredags - för Lindahls del ser fotskadan bättre ut och han ska in mer och mer i träning nu.

Det gäller även Tom Siwe.

I lördagens 0–0-match utgick Fredric Fendrich redan i halvtid med en känning i vaden. Det ska enligt de första rapporterna inte vara något allvarligt utan Fendrich kommer att köra rehabträning i veckan men ska kunna finnas med till helgens match mot Frej.