Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera nya fall av coronaviruset i länet

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ytterligare fem personer i Jönköpings län har insjuknat i covid-19, även kallat coronaviruset, det senaste dygnet. Enligt Folkhälsomyndighetens siffror är nu antalet bekräftade fall 70 personer.

– Utifrån utvecklingen i bland annat Stockholm, Sörmland och Östergötland vet vi att vi har en ökning av covid-19-fall framför oss även i Jönköpings län, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare.

Regionen förbereder sig nu för en ökning av personer som behöver sjukhusvård.

Under onsdagen kom uppgifter från Folkhälsomyndigheten att 65 personer hade insjuknat. Den siffran ökade till 70 under torsdagen. En person, som bekräftades vara positiv med covid-19, avled under onsdagen. Ytterligare ett dödsfall rapporterades under torsdagen.

Totalt finns det i Sverige nu 2 806 personer som har insjuknat. 66 personer har avlidit.

– Smittsamheten i covid-19 är störst i början, så det är viktigt att man tidigt reagerar på symptom som feber och hosta och är hemma redan vid misstanke om symptom. När man har känt sig frisk i en till två dagar kan man sedan gå tillbaka till jobbet, säger Malin Bengnér i ett pressmeddelande.

Fyra på intensiven

Under torsdagen rapporterade Region Jönköping att 13 patienter vårdas på sjukhusen i länet. Fem av dessa vårdas på intensivvårdsavdelningar och åtta på infektionskliniker.

– Vi förväntar oss en ökning av antalet fall, vi har inte sett toppen ännu. Vi vet inte hur många fall vi kommer att få, men vi förbereder oss på att skapa extra vårdplatser och omfördela platser på befintliga sjukhus, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare, Region Jönköpings län.