Fabio Gama sköt, bollen studsade ut till Alexander Jallow som satte dit den. Målet kom i matchminut 85 och betydde 1-2.

Jallow slet av sig tröjan och höll upp den mot publiken, Amir Al-Ammari gestikulerade mot dem och blev varnad. Det verkade som att det låg mer bakom än bara ett viktigt fotbollsmål, något segerskytten också berättar.

– Jag fick höra rasistiska ord under hela andra halvlek och det är något jag alltid kommer stå upp mot. Rasismen kommer aldrig segra, säger en samlad, men bestämd Jallow till Jnytt efter matchen.

– Jag kanske inte borde göra så, men de ropar massa dåligt mot mina lagkamrater och jag står upp för dem. Jag får även deras spelare att tappa fokus som går runt och pratar massa skit, säger Al-Ammari till Cmore om situationen.

"Hetsig match"

Matchen på planen mellan de två seriekollegorna var grinig, Fabio Gama varnades tidigt efter att kommit in sent i en situation mot hemmalagets målvakt. Under resten av matchen var det ett par uppretade situationer.

– Det var en hetsig match från första minuten, men det var roligt att spela. Vi hade lite problem i första halvlek, men i andra är det vi som styr och ställer, säger Jallow.

Första halvlekens enda mål gjordes av Karl-Johan Lindblad när han löpte sig fri i straffområdet och skarvade in 1-0 på en hörna.

– Vi får kolla igenom på video och se vad vi kunde ha gjort annorlunda, menar Jallow.

Kvitterade efter bjudning

J-Södra kvitterade i upptakten på den andra halvleken när ÖIS bjöd Jakob Orlov på ett friläge. Anfallaren höll sig förvisso påpassligt framme och snappade upp en hemåtpassning och placerade in bollen i mål. Men nog får målet sättas upp på gratiskontot.

Jönköpingslaget spelade upp sig i andra halvlek och tryckte bitvis tillbaka Örgryte.

– Vi snackade om detaljer i paus, vad vi måste göra bättre och jag tycker vi gör det bättre i andra. Vi hade en jättebra period där och det är något att bygga vidare på, menar Jallow som alltså avgjorde i slutminuterna.

– Det var kombinationsspel centralt och sen studsade bollen rätt. Den kom perfekt och det var bara att lägga dit den. Det var fruktansvärt skönt att göra mål och jag kände på mig att jag skulle göra mål inför matchen.

Hur skönt är det att vinna en sådan här match?

– Det är jätteskönt, det viktigaste är de tre poängen.

J-Södra ligger trea i gruppen, en poäng bakom ledande AIK som bara fick 1-1 i sin match mot Norrby. Örgryte är grupptvåa genom bättre målskillnad än J-Södra. Jönköpingslaget möter Norrby på lördag i den sista gruppspelsomgången.

– Vi ska ha fokus på att vinna matchen och sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Jallow.