Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelgäng samlar in julgranar

Team Rynkeby i Jönköping kommer på söndag att åka runt för att hämta gamla julgranar. Granarna ska bli till värme, och samtidigt samlar gänget in pengar till Barncancerfonden.

Flera organisationer har börjat erbjuda granupphämtning för den som vill slippa barr i sin egen bil. Välgörenhetsprojektet Team Rynkeby God morgon Jönköping är en av dem, och kommer att hämta upp gamla granar från hushåll i Jönköping.

Syftet är att samla in pengar till Barncancerfonden och dess livsviktiga forskning.

– Man skänker minst 150 kronor för att få granen hämtad och alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden, säger Tone Johnsen, PR-ansvarig för Jönköpingslaget.

Frivilliga personer från Team Rynkeby hämtar granarna med bil och släp, efter att man bokat sin hämtning på hemsidan.

Hämtningen äger rum på söndagen den 12 januari och sista dag att boka är på fredag.

Målet är 50 granar

Granarna som Team Rynkeby samlar in körs direkt till värmeverket på Torsvik, och blir till värme för Jönköpingsborna.

– Vi har satt ett mål på 50 granar och vi är uppe i runt 30 nu. Sjuhärad-området initierade det från början – de är uppe i över 200 bokningar, säger Tone Johnsen till Jnytt på onsdagen.

Team Rynkeby består av 16 lag runtom i Sverige och beskrivs som världens största välgörenhetscykelprojekt. De jobbar med olika typer av event för att samla in pengar som går till att hjälpa allvarligt sjuka barn.

Under ett knappt år ska deltagarna inte bara klara av att cykla dryga 1 300 kilometer till Paris – de förpliktigar sig också till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Under 2019 samlade de 16 svenska lagen in drygt 41 miljoner kronor till Barncancerfonden och dess forskning.