Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då byggs nya hovrätten

Castellum vill bygga en kontorsbyggnad för kammarrätt och hovrätt strax norr om tingsrätten. Om exploateringsavtalet godkänns av tekniska nämnden och detaljplanen antas av stadsbyggnadsnämnden senast 28 februari är planen att bygget ska kunna påbörjas senast 31 december i år.

Castellum projekterar, utför och bekostar utbyggnaden av kontorsbyggnaden och samtliga anläggningar inom kvartersmarken och de kommer också att flytta befintlig dagvattenledning som ligger inom kvartersmarken.

I området som ska bli park och som Castellum överlåter till kommunen finns tolv parkeringsplatser som försvinner för Castellum. Som kompensation för detta kommer ett arrendeavtal på 20 år mellan Castellum och kommunen att tecknas för att säkerställa att Castellum kan utnyttja motsvarande antal parkeringar för sina hyresgäster på fastigheten som nu bebyggs.

Byggnationen planeras påbörjas vintern 2019 och enligt avtalet är tiden för Castellum att byggarbetet ska vara påbörjat senast 31 december i år.

Läs även: