Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då når Jönköping 150 000 invånare

Jönköpings kommun växer rekordfort och har nu över 140 000 invånare, det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

I augusti i år passerade Jönköpings kommun 140 00 invånare. På sex år har kommunen alltså fått 10 000 nya boende. Detta är den snabbaste ökningstakten i Jönköpings kommuns historia.

– Det är positivt att vi växer och glädjande att människor söker sig till Jönköpings kommun. Ett kvitto på att vi har en god arbetsmarknad med ett diversifierat näringsliv, en hög kvalitet i skola och omsorg, bra utbud och brett föreningsliv. Det innebär samtidigt ett intensivt arbete för att kunna erbjuda bra möjligheter till bostäder och en fungerande infrastruktur. Arbetet måste ske på ett långsiktigt hållbart sätt där vi planerar samhället så att vi kan minska utsläpp och dåliga miljöer och vårda viktiga resurser, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

2025 beräknas Jönköpings kommun vara uppe i 150 000 invånare. Jönköpings starka näringsliv i kombination med en expansiv högskola och Jönköpings roll som regioncentrum är förklaringar till befolkningsutvecklingen.

– Nu börjar också arbetet med en utbyggnadsstrategi eftersom det är viktigt med framförhållning då vi tror att Jönköpings kommun kommer att fortsätta och växa, säger Ann-Marie Nilsson.

Sofia Lönander