Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagen efter fiaskot: "Vi är stukade"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 åkte på ytterligare en tung smäll i bortamatchen mot Örebro och har förtvivlat svårt att hitta en jämnhet i prestationerna. På fredagen tränade laget i Kinnarps Arena och på lördagen väntar match mot Timrå IK. – Det är klart vi är stukade, säger Johan Lindbom.

HV gjorde en bra match och tog en förlösande seger hemma mot Brynäs i tisdags, detta efter tre raka förluster och underkända prestationer. Men glädjen och lättnaden blev kortvarig, insatsen mot Örebro var inte bra och matchen vanns av hemmalaget med tydliga 5-1.

– Tyvärr är vi tillbaka lite i samma spår igen, säger Lindbom efter fredagens träning när det gått ett antal timmar sedan den tunga smällen i Närke.

– Jag tycker första perioden är bra, sen får de ett mål och det är sånt som händer. Men på något sätt tappar vi det i andra perioden och det är problemet vi har haft. Det är för djupa dalar, vi släpper mål, det ena efter det andra på något sätt. Det är lätt att säga, men det handlar om ansvarsbiten. Vi kan inte förändras så mycket som lag på 18 minuter utan måste kunna fortsätta köra. Det är vi ledare och spelare tillsammans och vi har haft den diskussionen idag. Det kan inte vara så stora skillnader i vårt spel och det är en mental grej, vi blir inte ett sämre hockeylag på 18 minuter utan vi måste kunna fortsätta efter en bra period.

Jobbar med jämnheten

Enligt Lindbom är jämnheten något de jobbar med.

– Att vi jobbar, så är det, men i grund och botten handlar det om hur vi jobbar. Vi har en bra fart i spelet i första perioden. I andra blir vi omständliga, det går för sakta och det identifierar de också.

Utifrån är det svårt att förstå hur det kan skilja så mycket i prestationerna, vad beror det på?

– Det är mentalt. Det är klart vi är stukade, det bara är så. Det finns ingen genväg eller omväg som löser detta och det är bara vi som kan göra det, det är bara fortsätta att jobba stenhårt på det koncept vi har.

Finns det en risk att ni jobbar för mycket?

– Ja, anspänningen får inte vara för hög heller. Vi måste såklart lyfta de sakerna som är bra, förstärka det och identifiera att när vi spelar bra gör vi det här och det här. Men vi måste också statuera exempel när saker är helt fel, som pekar utanför de ramverk vi har.

Efter den tunga säsongsinledningen ökar pressen på laget successivt. Något som märks i sociala medier och kommentarsfält. Att hitta en balans runt hur mycket som ska analyseras för att det inte ska bli för mycket är en utmaning för ledarstaben.

– Det är utmaningen. I pressade lägen är det den stora utmaningen, helt klart, säger Lindbom.