Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor besvikelse i HC Dalen

Nej, det blir inget spel i allettan för HC Dalen den här säsongen. – Det är en stor besvikelse, säger lagkaptenen Erik Glimberg efter 1-2-förlusten i serieepilogen mot Kallinge-Ronneby.

Förutsättningarna var tuffa för Dalen inför den 22:a och sista omgången av grundserien. Norrahammarslaget var tvunget att passera två lag för att lägga beslag på en plats i allettan efter jul.

Det betydde dels att Dalen behövde vinna sin match mot Kallinge-Ronneby och dels krävdes det att Hanhals och Nybro tappade poäng i sina matcher.

Till en början såg det ut att bli helt odramatiskt, mycket för att Hanhals gick ifrån till 4-0 redan i första perioden mot Tyringe.

Samtidigt gjorde Dalen själva inte vad som krävdes. Efter en mållös första period, med mycket gruff och heta känslor, tog Kallinge-Ronneby ledningen i spel fem mot tre i mittakten.

”Är riktigt tråkigt”

Hoppet växte dock för Dalen eftersom Hanhals ledning krympte allt mer. Men det saknade betydelse eftersom Norrahammarslaget aldrig kom ifatt i sin match.

Kallinge-Ronneby utökade ledningen till 2-0 halvvägs in i tredje perioden och Erik Glimbergs 1-2-reducering var bara klen tröst.

– Det var ställningskrig hela tiden, det var en match utan skönspel. Jag tycker att vi gick ut med en bra inställning, men de svarade upp eftersom matchen betydde mycket även för dem, summerar Glimberg onsdagskvällens tillställning.

Dalens målsättning var att nå allettan och efteråt var besvikelsen stor i laget.

– Det är riktigt tråkigt. Men det är inte här vi förlorar platsen utan det beror på att gjorde några riktiga bottennapp på bortaplan. Vi kan inte gå in med 90-95 procents inställning i en del matcher, säger Glimberg.

Tar med sig sex poäng

Är det ett misslyckande att ni inte når allettan?

– Nej, jag tycker att besvikelse är rätt ord. Vi har ett lag för allettan och ett spel för att ta oss dit. Men Dalen har bara varit där en gång och då säkrade vi platsen i sista omgången, så man får inte glömma att vi spelar i en bra serie. Jag lider med de yngre killarna som behöver de här matcherna eftersom de vill uppåt och ta nästa kliv. Även för föreningen hade det varit viktigt. Det är tråkigt, men så är det.

Dalen slutar på sjunde plats i grundserien och tar med sig sex poäng in i fortsättningsserien som drar igång i mellandagarna. Där väntar matcher mot lag som Kalmar, Mörrum och Tyringe. Bara seriesegrarna får spela play off till allsvenskan.

– Det blir en jäkla utmaning att ladda om och knipa förstaplatsen. Vi får deppa några dagar innan vi tränar igen och laddar batterierna, säger Erik Glimberg.

JnyttTV: Dalens tränare Per Gustafsson om att laget missar allettan.