Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig tillgänglighet till badplatser

Jönköpings län har generellt sätt dålig tillgänglighet till sina badplatser. I Jönköpings kommun är mindre än hälften av badplatserna handikappanpassade och tillgängliga för personer i rullstol.

Det är i Humanas årliga tillgänglighetsbarometer som siffrorna visar att Jönköpings län har dålig tillgänglighet till sina badplatser. Något som är fallet i hela landet. Bara en av tio kommuner i landet har gjort samtliga sina badplatser tillgänglighetsanpassande.

Jönköpings kommun har uppgett att 1-49 procent av kommunens badplatser är tillgängliga för personer i rullstol. Till skillnad mot Habo där 75-100 procent av badplatserna är tillgängliga.

- Det behöver inte vara särskilt dyrt att anpassa i alla fall några badplatser i varje kommun, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på Humana i ett pressmeddelande.