Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansk klar för Wetterbygden Stars

Daniel Mortensen är klar för sitt första uppdrag som proffs och det uppges ske i Wetterbygden Stars och den Svenska Basketligan, SBL. Kontraktet är skrivet på ett år. – Det ska bli spännande att återigen se Daniel i Europa och från första parkett se honom ta sina första steg i en förmodad lång proffskarriär, säger Dennis Aulander, Wetterbygden Stars sportchef, i ett pressmeddelande.

Det var när Wetterbygden Stars och Mantas Griskenas gick skilda vägar som arbetet inleddes med att hitta hans ersättare. Arbetet ledde till Danmark.

Tack vare föreningens goda kontaktnät där så intensifierades arbetet och ledde över till Miami och Barry University i USA. Där hittade den sportsliga ledningen 25-årige Daniel Mortensen, som förgyllt basketsäsongerna de senaste fyra åren.

Daniel Mortensen, som är uppvuxen i Glostrup utanför Köpenhamn, mäter enligt sitt pass 205 centimeter i strumplästen. Hans karriär drog igång när han var fem år och han spelade då för Glostrup BBK innan han som 18-åring fortsatte till storklubben Hörsholm 79:ers. Efter två säsonger där drog han vidare till collegebasketen i USA.

”Fina rekommendationer”

I USA är han känd som en trepoängsspecialist (77 av 198 trepoängare hittade nätet sista året på college vilket ger en procentsats på 39 procent) och ledde sitt lag i stort sett alla statistikkategorier hans avslutningsår.

Han har sedan ett tag tillbaka väckt intresse i hela Europa och nu kommer han alltså till Wetterbygden Stars.

– Vi har fått fantastiskt fina rekommendationer vart vi än vänt oss i Danmark när det gäller Daniel, både som spelare men kanske ännu mer som människa. Detta i kombination med vad vi sett av honom på plan, gör att vi alla bär känslan av att vi kan ha gjort något av ett fynd här. Att ha den spetsförmågan i form av att kunna skjuta bollen, med den storleken, kommer göra Daniel oerhört användbar och förhoppningsvis också väldigt svårstoppad. Daniel har dessutom visat sig vara en solid returtagare och ledde inte för inte sitt lag i blockerade skott föregående säsong, säger Dennis Aulander, Wetterbygden Stars sportchef, i pressmeddelandet.

”Viktigast att laget har framgång”

Daniel Mortensen ansluter till klubben i början av augusti. Själv beskriver han sig som en spelartyp som är ”allround”. Han uppges längta till säsongsstart och att träffa de nya lagkamraterna.

– Det är klart att jag känner mig väldigt trygg med vad jag kan uträtta bakom trepoängslinjen men vill gärna tro att jag kan bidra med fler saker. Absolut viktigaste för mig, och det kan låta som en klyscha, är att laget har framgång. Min individuella statistik intresserar mig inte så länge inte laget har framgång. Jag vet inte så mycket om den Svenska Basketligan men räknar med att den håller hög nivå som i sin tur innebär stora och stimulerande utmaningar för både mig personligen och vårt lag, säger Daniel Mortensen i pressmeddelandet.

Han uppger att han hela tiden strävar efter att förbättra både sig själv och spelet och han ser steget till Wetterbygden Stars som perfekt.