Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför klev HV-spelarna av

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 krossade tabelljumbon Timrå med 7-1 i veckans första av tre matcher. Nu väntar bortamöte med ett annat bottenlag – Mora. – Det är en tuff motståndare, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

HV71 hade inga problem att besegra ett blekt Timrå, som inte bjöd på något vidare motstånd, på tisdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 7-1, vilket var resultatet redan efter två spelade perioder.

– Det var en helgjuten insats, jag vill framför allt lyfta fram attityden till matchen. Vi hade verkligen sagt att vi skulle göra en lika bra insats som mot Växjö. Vi startade matchen väl och hade ett kraftigt övertag utan att få hål på dem. Men vi hade tålamod och gjorde en väldigt bra match, vi hade bara en svacka i andra perioden, analyserar Stephan Lundh.

HV71 tränade i Kinnarps Arena på onsdagsförmiddagen och redan efter lunch satte sig spelare och ledare på bussen med destination Dalarna.

Mora huserar, precis som Timrå, i botten av tabellen men vann med 4-1 i tisdagskvällens bortamatch mot Brynäs.

”Mer spets och rutin”

– Mora har lite mer spets, rutin och erfarenhet än Timrå. Det är en tuff motståndare, konstaterar Lundh.

– Vi tittar mycket på oss själva och hur vi ska bete oss. Vi ska förstärka det vi gör bra, och mycket handlar om tålamod.

HV71 har förlorat två av tre matcher mot Mora den här säsongen. Senast lagen möttes i Jalas Arena var dalkarlarna med 2-1.

– Det är ett tag sedan vi mötte dem. De är tuffa att tas med och vi har full respekt för dem. De gjorde en fantastiskt bra match mot Brynäs, men då fick de kommandot och det får vi inte låta dem göra, säger Lundh.

”En försiktighetsåtgärd”

Både Joakim Andersson och David Gustafsson klev av inför tredje perioden mot Timrå. Gustafsson tränade för fullt på onsdagen, däremot saknades Andersson.

– Det var en försiktighetsåtgärd. Eftersom det är sista veckan innan uppehållet har matcherna prioritet, säger Stephan Lundh, som i det här läget inte kan ge något besked om vem som står i HV71:s mål.

– Det bestämmer vi på samlingen i morgon. Men vi har en bra sits eftersom det är två bra målvakter som tävlar.

På frånvarolistan finns Christoffer Persson, Filip Sandberg och Martin Thörnberg.

JnyttTV: Andreas Thuresson om Moramatchen och sin roll i kedjan med Markus Ljungh och Mattias Tedenby.