Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

David Gustafsson nära spel i Sverige – men inte i HV71

 
HV71 inför seriestarten 2020
Visa alla artiklar

David Gustafsson ser ut att inleda säsongen i Sverige – men inte i HV71. I stället är en allsvensk klubb nära att locka till sig den NHL-meriterade centern.

Eftersom SHL inte tillåter korttidskontrakt har flera NHL-svenskar gjort klart med klubbar i Hockeyallsvenskan, i väntan på att nästa NHL-säsong ska dra igång i december.

David Gustafsson, som tillhörde HV71:s organisation mellan 2015 och 2019, kan hamna i moderklubben Tingsryds AIF. Enligt Sportbladet pågår slutförhandlingar mellan parterna.

– Det kan jag inte kommentera. Det kan jag inte. Klart vi fått ett antal spelare till oss det har nog alla klubbar fått. Men om någon är aktuell eller inte kan inte kommentera. Men David är från byn bra och är en bra hockeyspelare på alla sätt och vis, säger klubbens tränare och sportchef Magnus Bogren till tidningen.

David Gustafsson skrev på ett NHL-kontrakt med Winnipeg Jets inför säsongen 2019/20 och gjorde 22 NHL-matcher för klubben under säsongen som gick.