Linus Valberg och Ludwig Källén från youtube-kanalen Uddevallarobert ska genomföra en cykelsemester på Visingsö. Genom ett samarbete med Festis ska youtubers genomföra en bucketlist på saker man borde göra innan man dör.

- Det är faktiskt ett andrahandsval, vi tänkte först på göra det på Öland, men det gick så dåliga bussar, då fick det bli Visingsö. Sen bor jag Stockholm och Ludwig i Göteborg så Jönköping ligger bra emellan också, säger Linus Vallberg.

Funnits sedan 2009

Kanalen har funnits sedan 2009, och det började med att Linus Vallberg började göra egengjorda videos med sin karaktär Uddevallarobert. Sedan på gymnasiet träffade han Ludwig Källén på teaterlinjen i Uddervalla.

- Jag träffade Ludwig på gymnasiet och vi började göra filmer ihop. Det var mest filmer när vi åt saker. Då var det också folk på skolan som tittade på dem. Några år senare började fler och fler följa och där började det väl på riktigt, säger Vallberg.

"Var väldigt kallt i Vättern"

2016 gjorde kanalen en serie där de besökte olika småorter i Sverige där och undersökte platser på tågstationer där ingen kliver av. Kring deras uppgift säger han att både inte är särskilt atletiska och att cyklingen kan bli tuff på det sättet. Han fortsätter med att berätta om hans fördomar om Visingsö:

- Jag har där en gång, då minns jag att det var väldigt kallt i Vättern så det är nog lite av en fördom. Annars att det är väldigt fint. Man tänker att det borde finnas både intressant och trevliga människor på Visingsö, säger han.