På onsdagskvällen var det premiär för showen som är planerad att bli permanent i Jönköping. Det handlar om trolleri, magi, mentalism och buktaleri som framförs i samarbete mellan Miraculum och Grand Hotel.

– Vi vill att publiken ska få se så många sorters trolleri som möjligt. Det är en helt ny grej som aldrig har gjorts i Jönköping förut, men det finns liknande föreställningar i Stockholm och Göteborg, säger Göran Calås, som är upphovsmakare och producent.

– Jag och min fru har planerat detta i flera år och vi har letat efter samarbetspartners. Vi hamnade här för att vi lärde känna Mileva (Blomberg, ägare till Grand Hotel) genom Rotary. Vi vill att det ska vara en intressant och trevlig miljö, och att det ska vara elegant, trevligt och högtidligt.

Lokala artister

Ensemblen består av främst lokala artister inom performing arts (scenkonst).

– Alla är semiprofessionella eller amatörer, men det säger ingenting om skickligheten. Den enda skillnaden är att de som är professionella har valt att leva på det, säger Calås.

Intresset för den första föreställningen var stort. De 52 biljetter som fanns till försäljning hade sålts.

– Det är fullsatt, vi har till och med fått tacka nej till folk, konstaterar Calås.

"Lägga in nya nummer"

Det finns inplanerade föreställningar en gång per månad i ett halvår framåt. Nästa tillfälle är 28 november.

– Den showen ser inte likadan ut som den vi kör i dag, utan vi kommer lägga in nya nummer. Vi kör bara showen en gång, vi gör det för att hålla en hög nivå och för att de som vill ska kunna se showen varje månad. Vi vill att det ska vara exklusivt för de som kommer hit, säger Göran Calås, som hoppas att showen ska bli årligt återkommande.

– Min ambition är att det ska gå år efter år i Jönköping. Vi vill göra något som inte har gjorts här innan.