Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick årets klimatpris

Tenhults naturbruksgymnasium fick Jönköpings läns klimatpris 2019.

Prisutdelningen på Spira var startskottet på klimatveckan som inledes under onsdagen. Bland 33 nominerade blev det till slut fem finalister: Värnamo åkeri, Tenhults naturbruksgymnasium, Hållbarhetsbalen, Emåförbundet och Lyndon McLeod.

– Jag är överväldigad, det är fantastiskt, sa verksamhetschef Ola Lundmark, som tillsammans med eleven Kalle Andrén och miljöombudet Johan Göransson var på plats för att ta emot diplom, blommor och pokal.

Enligt motiveringen är skolan ett stort föredöme och inspirationskälla för hela Jönköpings län, och den visar att det framgångsrikt går att kombinera miljö, klimat, landsbygd och hållbarhet.

– Tenhults naturbruksgymnasium vann Region Jönköpings läns eget miljöpris 2018, och nu är det fantastiskt roligt att de får vinna länets klimatpris, säger Maria Cannerborg, miljöchef inom Region Jönköpings län, i ett pressmeddelande.