I början av februari genomfördes den första deltävlingen i Stylist-SM på Plusgymnasiet i Jönköping. Årets tema i deltävlingen var Pride, vilket innebar att det blev mycket färg som användes.

De tre tjejerna som gick vidare bildar nu ett lag som ska representera Jönköping i finalen. Finalen äger rum den 16 mars i köpcentret Torp i Uddevalla och elever från Plusgymnasiet och Drottning Blanka gymnasiet runt om i hela Sverige kommer för att tävla.

Evelina Fredriksson står bakom den här makeupen och hårstylingen. Modellen heter Emmy Nielsen.

Foto Karin Fröderberg/läsarbild

Får göra egen tolkning

– Årets tema i finalen är Ethnic Beauty och eleverna gör sedan sin egen tolkning i form av makeup, hårstyling och kläder. På två timmar ska de sätta ihop hela stylingen och denna kommer sedan att bedömas av domare från branschen, berättar Karin Fröderberg, stylistpedagog på Plusgymnasiet i Jönköping.

Tävlingsledningen valde temat Ethnic Beauty då man vill inspireras av den färgstarka skönhet som finns att hitta runt om i världen. Enligt tävlingsledningen är världen fylld av färgstark skönhet och etnicitet förklarar de är människors identifikation och som ger en känsla av tillhörighet i en viss folkgrupp.

”Roligt tema"

– Jag tycker att det är ett väldigt roligt tema och jag älskar färgerna och formerna som jag kommer att tänka på när jag tänker på Ethnic Beauty. Alla tre tjejer som tävlar har ungefär samma nisch, nämligen makeup, så det ska bli spännande att se hur de kommer kombinera ihop makeupen med håret och kläderna. Tävlingen är till för att utveckla elevernas kreativitet och det brukar vara väldigt inspirerande att se alla olika bidrag, säger Karin Fröderberg.

Juryn i årets deltävling på Plusgymnasiet bestod av Amanda Swärd, ägare av Studio 35, Norma Oshana, ägare av Hair Fashion, Vilma Thelander, makeupartist, Johanna Meszaros, butikschef på Make Up Store på A6, Susanna Nyqvist, ägare av Salong 5 Sinnen och Melina Erliden, hudterapeut.

Kajsa Bergqvist bidrag i deltävlingen i Stylist-SM tog henne hela vägen till final. Modellen heter Stina Tillström.

Foto Karin Fröderberg/läsarbild

Relaterat till artikeln