Simmaren Victor Johansson, mountainbikecyklisten Martin Setterberg och kampsportaren Diana Halldén fick flest röster av Jnytts läsare i den omröstning som pågått under en tid.

- Vi har aldrig fått in så många röster tidigare. Jag vill verkligen passa på att tacka Jnytts läsare som engagerat sig i Årets Idrottsprestation, säger Donald Sandström, nyhetschef på Jnytt.

Det var länge osäkert vilka tre som skulle få flest röster och därmed gå vidare till Jönköpingsgalan. Men till slut var de här tre namnen långt före de övriga.

Så här lyder nomineringarna:

Victor Johansson, simning

”Jättetalangen från Jönköpings SS slaktade under säsongen Anders Holmertz 29 år gamla svenska rekord på 1500 meter. Han satte även nytt rekord på 800 meter. Representerade Sverige på långbane-EM och kortbane-VM och tog även guld på junior-EM. Rankas som en av de största talangerna i världen på längre distanser.”

Diana Halldén, ju-jutsu

”Målsättningen den här säsongen var tuff. Jönköpingstjejen siktade på VM-guld och det klarade hon också av. Trots problem med en förslitningsskada inför VM visade Diana att hon är bäst när det gäller. Det blev VM-guld sedan hon i finalen utklassade polskan Irena Preiss med 10-0.”

Martin Setterberg, mountainbike

”Att få lyckas på hemmaplan är alla idrottares dröm. För Martin Setterberg blev drömmen sann när han tog EM-brons i Huskvarna när herrarnas sprint avgjordes. Hallbycyklistens framfart fullbordade den svenska succén eftersom det även blev blågult guld.”