Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har hittat storstjärnans ersättare

Louice Halvarsson lämnar som bekant Wetterbygden Sparks. Nu meddelar klubben att de har hittat hennes ersättare.

Theresa Ekhelar har skrivit på ett ettårskontrakt med Wetterbygden Sparks. Hon är 198 centimeter lång och har senast spelat collegebasket i West Virgina University. Huskvarnaklubben skriver i ett pressmeddelande att Ekhelar får uppdraget att håla rent i tresekundersområdet för Sparks räkning.

Sparks sportchef Dennis Aulander är tydlig med att nyförvärvet är en ersättare till Halvarsson.

– För det första vill jag på klubbens vägnar rikta ett stort och innerligt tack till “Lollo” och samtidigt passa på och önska henne lycka till nere i Frankrike. Det blir bara löjligt om jag ska försöka beskriva hur mycket hon betytt för oss under sin tid här, jag tror att alla är medvetna om att hennes blotta närvaro i vår laguppställning har betytt ofantligt för oss i vår strävan att etablera oss i SBL, säger Aulander.

– När det gäller Theresa Ekhelar så är det en atletisk och väldigt mobil spelare vi får in, detta i kombination med hennes längd. Vi är övertygande om att vi har fått in en “defensiv närvaro” i tresekundersområdet som förhoppningsvis innebär att våra guards vågar kliva upp och sätta tryck med vetskapen om att dom kommer ha seriens bästa “målvakt” bakom sig. Offensivt tror vi att vi kan hjälpa henne att utveckla sin repertoar till att bli en mer komplett basketspelare. Vi är glada och stolta över att ha lyckats attrahera en spelare av Theresas kaliber att vilja komma till oss i Wetterbygden, säger Dennis Aulander.

För Ekhelar blir detta det första proffsäventyret.

– Jag är fullkomligt exalterad över att få den här möjligheten att komma ut och testa mina kunskaper på den internationella scenen. Jag vet inte så mycket om den svenska ligan eller om basketen där mer än det coach Pinto berättat för mig. Utifrån hur han beskrivit mitt nya lag, mina nya lagkamrater så känner jag att jag kommer passa bra in. Min styrka som basketspelare är definitivt mitt försvarsspel. Jag är inte blyg att nyttja vare sig min storlek eller min atletism och jag hoppas kunna visa upp det även i den svenska ligan. Min målsättning är att växa in i detta stora äventyr jag är på väg ut i och utveckla både mig själv som basketspelare och som människa. Jag längtar så mycket att få sätta mig på det där planet och ta mig till “Sweden” skrattar en glad, Theresa Ekhelar.