Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan lämna HV: "Får se"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

KARLSTAD. Flera spelare sitter på utgående kontrakt med HV71. Frågan är hur det blir med favoriter som Isac Brännström, Robin Figren och Anton Bengtsson? Jnytt tog ett snack med trion efter kvartsfinaluttåget mot Färjestad.

Han blev en supportergunstling under slutet av säsongen. Men det är fortfarande ovisst om Isac Brännström spelar ishockey i HV71 kommande säsong.

– Just nu vet jag inte så mycket, säger Brännström.

Kedjan med Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström blev en succé. Trion fann varandra snabbt på isen och fansen var inte sena på att haka på trenden.

På sociala medier pratades det om vad som kunde vara ett lämpligt namn för den nya konstellationen. Och Brännström belönades även med en egen ramsa.

”Han gör vad han vill, han gör vad han vill. Isac Brännström. Han gör vad han vill”, skanderade fansen när HV:s nummer 17 gång efter annan låg bakom farligheter i offensiv zon.

Men frågan är om HV-supportrarna får sjunga samma rader kommande säsong. Brännström sitter på utgående kontrakt.

– Just nu vet jag inte så mycket. Agenten har koll på det. Du får ta det med honom, säger Brännström. Fast forwarden öppnar för att vara kvar.

– Ja, absolut. HV är en fantastisk klubb som jag har spelat i länge. Men vi får se vad som händer. Är jag inte kvar så är jag inte kvar. Du får ta det med agenten. Men det är absolut en fantastisk klubb, säger Brännström.

HV71 har redan uppgivits gjort klart med Axel Holmström från AHL och Linus Sandin från Rögle. Lägg därtill att Jönköpingsklubben ska vara intresserat av Västerås stjärnskott Marcus Bergman. Det finns därför få forwardsplatser kvar i truppen om spelare som till exempel Markus Ljungh (utlandsintresse) och Martin Thörnberg som haft stora skadeproblem stannar kvar i klubben.

Figren kan lämna HV71

Samma sak gäller för profilen Robin Figren. Och forwarden har ett liknande svar som Brännström på frågan om han blir kvar i HV71 nästa säsong.

– Vi får se, säger Figren.

Figren har spelat i HV71 de två senaste säsongerna. Innan han kom till klubben spelade han för Frölunda och blev under sitt sista år i Göteborg klar för Jönköpingsklubben under säsong.

Men 31-åringen uppger att han ännu inte har skrivit på för vare sig HV71 eller någon annan klubb.

– Nej, det har jag inte gjort, säger Figren.

Vad som händer härnäst är oklart.

– Jag är öppen för det mesta men jag har inte så mycket att orda och skvallra om det, säger Figren.

Bengtsson om framtiden

Även Anton Bengtsson, som SHL-debuterade för HV71 hösten 2012, sitter på ett utgående kontrakt.

– Vi får se vad som händer. Jag får lita på att agenten sköter det. Nu går det från att vara mitt i hetluften till noll på en gång, det är först nu man inser att det är slut, säger han.

Vad vill du själv?

– Jag har inte hunnit fundera på det eftersom jag har varit inne i slutspelsbubblan. Vi får ta det som det kommer.

Men redan nu verkar det ha rört på sig för centern. Kvällsposten skriver att Bengtsson är nära Rögle där den tidigare lagkamraten Chris Abbott är sportchef.

Om Bengtsson skulle skriva på för skåningarna blir han lagkamrat med bland annat HV:s guldhjälte Ted Brithén som tillsammans med Bengtsson fick höja SM-pokalen 2017.

Mer om HV71