Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kliver in i Stars tränarteam

Gabo Loaiza assisterande coach och Marc Olmos fystränare kliver in i Wetterbygden Stars tränarteam.

Duon ersätter Joan Martinez och Manu Fermandez som har valt att flytta tillbaka till Spanien för uppdrag på hemmaplan.

Loaiza, 24, beskrivs sin ringa ålder till trots som en coach med stora ambitioner. Sin basketutbildning har han fått i sin moderförening, CB San Fernando. Ambitionerna som coach inom basketen har också gett sig uttryck i den mening att han i dag håller på att författa en bok om basketens alla olika metoder.

– Jag blev exalterad första stund jag fick höras om Wetterbygden Basketball. Jag älskar det som presenterats för mig i form av ambitioner och vart man är på väg, just att man inte är nöjd utan hela tiden vill mer är något som alltid attraherat mig. Coacher kan aldrig lova resultat men man kan däremot lova att arbeta hårt och dedikerat, säger Loaiza

Även Olmos är 24 år gammal. I ett pressmeddelande skriver Wetterbygden Stars att den nya fystränaren hoppas kunna flytta fram positionerna inom den fysiska träningen. Han har tidigare både coachat och spelat i FC Barcelona och Saint Feliuenc.

– Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar kring hur att förbereda sig rent fysiskt på högsta nivå. Utvecklingen ute i Europa går snabbt och det har hela tiden varit mitt intresse att försöka hänga med i densamma. Jag har alltid dragits till basketen, till dess energi och till dess fart, säger Olmos.