Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan bli Årets ledande kvinna

Ledarförebilder i Jönköpings län har för tredje året i rad valts ut till listan Årets unga ledande kvinna. 23 utvalda kvinnor läggs nu till de tidigare 55 namnen. Totalt finns 78 ledarförebilder på listan.

Enligt Ledarnas Jämställdhetsbarometer 2015 är endast 28 procent av cheferna i Jönköpings län kvinnor, vilket gör länet till det sämsta när det gäller andelen kvinnor i ledande befattningar. Initiativtagaren Ridsportalliansen Jönköping vill nu genom att lyfta fram fler förebilder påskynda utvecklingen och har förverkligat projektet genom stöd av flera organisationer och individer.

– Vi har märkt att fler nomineringar kommit in från organisationer och beslutsfattare som vi tidigare inte nått. I år har vi till exempel för första gången en ledare från kommunal verksamhet och för första gången en ledare inom politiken på listan, säger Ida Rydh, projektledare för Årets unga ledande kvinna, i ett pressmeddelande.

23 förebilder

Under hösten har allmänheten uppmanats att nominera ledarförebilder i alla typer av branscher och verksamheter. Kravet har varit att det är en ledare som bor i länet, är kvinna och född 1982 eller senare, kan uppvisa någon form av resultat av sitt ledarskap, är en förebild i sitt sätt att agera och har en förmåga att inspirera sin omgivning.

Juryn har bestått av representanter från näringsliv och offentlig sektor. Poolia har varit med i gallringsarbetet och tagit fram 23 ledarförebilder. Av dessa kommer en ledare som utmärkt sig lite extra att vinna högsta pris vid en prisceremoni på VY Skybar den 1 mars.