Andréas Elgaard, som nu blir ny vd och koncernchef för Itab, är 47 år och är för närvarande Global Programme Manager på Inter Ikea Group med ansvar för att leda den digitala transformationen av Ikeas värdekedja.

”Utveckla Itab”

Andréas Elgaard var under många år globalt lönsamhetsansvarig för ett av Ikeas största affärsområden innefattande produktion, inköp, logistik, produktutveckling, försäljning och positionering av Ikeas köks-, matplats- och vitvaruaffär. Han har före sina drygt nio år på Ikea en internationell bakgrund med ledande befattningar inom främst byggmaterialindustrin.

– Styrelsen är mycket glad över rekryteringen av Andréas Elgaard som tar med sig gedigen erfarenhet från retail och affärsutveckling från hela värdekedjan. Med sin bakgrund och sitt ledarskap är jag övertygad att han kommer fortsätta utveckla Itab och ta bolaget till nya framgångar, säger Anders Moberg, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Tillträder 1 september

Andréas Elgaard tillträder den 1 september 2019 och kommer därefter att vara disponibel för bolaget under en övergångsperiod.

– Jag ser fram emot att tillsammans med kunder och medarbetare få vara med och ta tillvara på de möjligheter digitalisering och förändrade konsumentbeteenden medför för retail, säger Andréas Elgaard, tillträdande vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Relaterat till artikeln