Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De prisades av LRF: ”Väldigt roligt”

Jönköpings kommuns mångåriga arbete med att ställa höga miljö- och djurskyddskrav vid sin upphandling av livsmedel har prisats av LRF. Tidigare i veckan fick kommunen ta emot en hedersutmärkelse för innovativ svensk matupphandling.

LRF har utsett Jönköpings kommun till regionens bästa kommun för innovativ svensk matupphandling. Priset delades ut i samband med LRF:s regionstämma i Kulturhusets Spira på onsdagskvällen.

Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Ilan De Basso och utbildningsförvaltningens kostchef Lina Ekeroth Sandqvist tog emot hedersutmärkelsen.

– Det känns förstås väldigt roligt att vårt långsiktiga och strategiska arbete med livsmedelsupphandling också uppmärksammas regionalt, säger Lina Ekeroth Sandqvist, i en kommentar.

I motiveringen står det bland annat att Jönköpings kommun sedan flera år tillbaka har arbetat med att ställa höga miljö- och djurskyddskrav vid sin upphandling av livsmedel. Detta har resulterat att de under 2018 har serverat cirka 90 procent svenskt kött i sina offentliga kök.