Alexander Alsed och Johan Josefsson köade förgäves när de skulle köpa biljetter till den avgörande slutspelsfinalen mellan HV71 och Brynäs. Biljetterna sålde slut på tio minuter och det var många fans som blev besvikna. Alsed och Josefsson valde att istället göra det bästa av situationen.

- Vi kör lite old school här och sätter upp tält för vi fick inga biljetter när vi var på Coop Forum så vi hoppas på ströbiljetter, berättar Josefsson.

Både Alsed och Josefsson är hängivna HV-fans som har följt slutspelet, både från läktaren och via tv:n. Men lördagens SM-finalrysare går bara inte att missa, menar de.

- Det är inte varje dag vi är i ett slutspel, framför allt i final, och kan vinna på hemmaplan. Det är stort, säger Alsed.

Inte långt efter morgonens blixtsnabba biljettförsäljning började slutspelsbiljetter att cirkulera på Blocket. Där annonseras de för uppemot 2 500 kronor styck.

Alsed och Josefsson hoppas att de istället ska kunna knipa extrabiljetter till morgondagens match om de väntar utanför Kinnarps Arena. Men enligt uppgifter till Jnytt kommer man inte att släppa några extrabiljetter, och än så länge har grabbarna många timmar framför sig innan matchen börjar.

Hur kommer ni fördriva tiden?

- Spela kort, käka pizza. Vi väntar på en fotboll. Det är campingliv på betong och vi försöker göra det bästa av situationen, säger Alsed.