Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tävlar om den bästa idén

För tredje året i rad arrangeras den internationella startup-tävlingen Betapitch på Science Park i Jönköping. 15 oktober är datumet som gäller.

Betapitch går av stapeln på platser runtom i världen. Tillsammans med städer som Kairo, Seoul, Lissabon och Hamburg är Jönköping utvald som en av städerna där en finalist ska utses.

I varje stad väljs åtta tävlande ut som får pitcha sin affärsidé inför en jury. Vinnaren får en biljett till finalen i Berlin i november där man får presentera sin idé för internationella investerare, och bland annat har chans att vinna en resa till Silicon Valley och 5 000 Euro.

I Jönköping arrangeras tävlingen av Science Park. Här utses en vinnare som utöver finalplatsen får rådgivning av Science Parks affärsutvecklare och en kontorsplats i coworkingytan Spark i sex månader.

Kan anmäla sig

Anmälan till tävlingen i Jönköping är öppen och idérika personer kan anmäla sig.

– Science Park har ett pågående samarbete med Betahaus, som är en ansedd som en av världens främsta startup-miljöer och vi tycker det är spännande att vi även på det här sättet kan fortsätta knyta den internationella startup-scenen till Jönköping, säger Tobias Dahlberg, affärsutvecklare på Science Park, i ett pressmeddelande.

2018 var det teamet bakom Science Park-bolaget Trustcruit som kammade hem vinsten i Jönköping, med sin feedbacktjänst som mäter kandidatupplevelsen och samlar in feedback från kandidater som sökt tjänster, varit på intervju eller som fått en anställning.