Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tog de bästa bilderna – möt årets vinnare

 
På Stan
Visa alla artiklar

Över 330 bilder skickades in till årets omgång av fototävlingen #mittelskåp. Med flest röster står nu Emelie Thorsén, Fredrik Gustavsson och Maria Johansson som vinnare.

Under våren utlyste Jönköping Energi i samarbete med Destination Jönköping årets omgång av tävlingen #mittelskåp där allmänheten fick möjligheten att pryda elskåp med bilder på energifyllda platser i trakten.

Tanken är att motiven på elskåpen som ska ge invånare och turister tips på vad mer som finns att se i staden.

Med över 330 inskickade bidrag i tävlingen presenterades i dag de tre vinnarna med flest gilla-markeringar. Det är allmänheten som har fått rösta på sin favoritbild.

Emelie Thorséns bild fick flest gilla-markeringar. Den föreställer en spegelblank Munksjö, med Spira och Munksjöbron i fokus.

Emelie kommer ursprungligen från Allingsås men flyttade till Jönköping för att studera grafisk design och webbutveckling. Det var i samband med studierna, någon gång 2012/2013, som hon tog vinnarbilden med sin mobil när hon blickade ut från datarummet på högskolan.

– Det var en tidig höstdag, färgerna var vackra och sjön spegelblank. En inspirerande plats, då jag inne i datarummet fick göra det jag gillade allra mest – jobba med grafisk design. Det gav mig energi, säger Emelie Thorsén, i en kommentar.

Det var när Emelies mamma tipsade om tävlingen som hon tog fram den gamla favoritbilden och skickade in i tävlingen.

– Jag har sett att tävlingen pågått i några år och gick in och läste tidigare vinnarintervjuer. Det gjorde mig nyfiken. Det är en annorlunda vinst som gör tävlingen kul. Och att nu stå här som en av vinnarna är häftigt. Det är coolt att se bilden på plats, den poppar ut med sina klara färger.

Skåpet finns nu att beskåda vid korsningen Nygatan och Trädgårdsgatan vid Sofiakyrkan.

Som vinnare i årets tävling står även Fredrik Gustavsson från Mullsjö och nyblivna Huskvarnabon Maria Johansson.