Girlsfishingcrew består av en grupp fiskande tjejer, nybörjare som proffs. Föreningens syfte är att lyfta befintliga fiskande tjejer, skapa en gemenskap och uppmana nya tjejer till att fiska.

Girlsfishingcrew startades 2015 för att det saknades tjejer inom sportfisket. De har tidigare deltagit i en fiskemässa i Karlstad och Elmia blir deras andra mässa.

– Vi kommer till mässan för att vi ser det som ett bra sätt att nå ut till fler tjejer och också att få träffa våra medlemmar, som finns över hela Sverige, berättar Jessica Fastesson.

De kommer också att sälja föreningens egna produkter, fiskekläder, beten och annan utrustning som de tagit fram.

– Föreningen växer och vi vill nu lägga i en högre växel för att kunna få ännu fler medlemmar. Tjejer är i minoritet när det gäller fiske, men vi ser också att fler och fler tjejer börjar fiska, säger Jessica Fastesson.

Varför tror du att det är så mansdominerat när det gäller fiske?

– Jag har funderat på det och tror att det är något som börjar när man är liten. Många ser det nog som mer naturligt att pappan tar med sonen och fiskar medan dottern rider eller gör något annat i stället. Men jag tror att om fler tjejer provade på fiske så kommer de att tycka att det är roligt, säger Jessica Fastesson.

Själv började hon fiska i sexårsåldern och det var hennes farfar som väckte intresset. Men det är först de senaste fem åren som hon börjat fiska mer seriöst tillsammans med pojkvännen.

– Jag gillar friheten att komma ut och fiska. Då släpper jag allt annat.