Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill stoppa bidraget till Pride

De båda politiska vildarna i regionfullmäktige, Morgan Malmborg och Per Svanehall, vill att Regionen slutar att stötta Pridefestivalen i Jönköping ekonomiskt.

De båda före detta Sverigedemokraterna, som numera kandiderar för Sjukvårdspartiet, har skrivit en motion till regionfullmäktige där de kallar hela evenemanget för perverst.

I motionen, som går att läsa på Sjukvårdspartiets hemsida, anser de att Pridefestivalen är perverst och onormalt och de vill därför att alla bidrag till Pride avslutas.

Till P4 Jönköping säger Morgan Malmborg:

- Jag har sett bilder från andra städer, det går nakna män som hundar på marken. Jag tycker att det är perverst att stödja en sådan verksamhet.

Men förslaget får inget stöd av varken Carina Ödebrink, regionråd för socialdemokraterna eller regioinsstyrelsens ordförande Malin Wengholm, M, som tar avstånd från motionen.

- Man har inte förstått att Regionen som en demokratiskt styrd organisation har som ansvar att motverka diskriminering och fördomar.

- Jag står inte bakom någon del av motionen. Vi har ju beslutat att ge bidrag till festivalen och det är vår åsikt.