Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dement kvinna försvann från sjukhuset

En dement kvinna ska under söndagsmorgonen ha försvunnit från sin sjukhussäng efter att ha opererats på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Fyra polispatruller sattes in för att leta efter kvinnan. Nu har hon hittats.

Det var klockan 08.50 på söndagsmorgonen som polisen fick kännedom om att den dementa kvinnan hade rymt från sjukhuset. Det är oklart varför kvinnan bestämde sig för att plötsligt lämna kirurgavdelningen. Strax efter klockan tio på förmiddagen hittades kvinnan.

– Hon hade helt enkelt bestämt sig för att lämna avdelningen. Hon var borta i drygt en timma innan vi hittade henne på Lasarettsgatan. Det verkar som att hon var på väg hem till sig, berättar Tor Sevelius, polisens vakthavande befäl på polisregion öst.

Han uppger att det aldrig varit någon fara för kvinnans liv. Hon ska ha varit opererad, men inte helt färdigvårdad. Kvinnan ska ha varit oskadd när hon hittades.