Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det behövde vi för självförtroendet"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

J-Södra är ett vinnande lag. På måndagen tog laget tre poäng i hemmamatchen mot Varberg. Detta efter en match som det svängde rejält kring. - Oerhört skönt, det behövde vi för självförtroendet, säger Erik Moberg.

Gästande Varbergs BoIS inledde bäst och J-Södra kom inte rätt in i matchen. Bortalaget skulle också göra mål i matchinledningen. Därefter vaknade J-Södra och bjöd ett rakt anfallsspel. Erik Moberg kvitterade på hörna och Daryl Smylie fullbordade vändningen i minut 23.

- De är duktiga, det går inte att sticka under stol med. Men vi visar moral och får 1-1 omgående och sen 2-1 på ett fantastiskt mål. Det är ett superinlägg och Smylie kan inte göra det bättre. Vi har massa chanser känns det som och när vi spelar den längre bollen vinner Orlov och Tommy (Thelin) det mesta, vi skapar farligheter av ingenting, resonerar Erik Moberg efter matchen.

"Vi blandar och ger"

J-Södra spelade med en trebackslinje mot Varberg. Erik Moberg gjorde en fin insats och längst fram gjorde Daryl Smylie livet svårt för gästerna med flera bollvinster.

- Vi spelade lite i trebackslinje på försäsongen, så det bar ett tag sedan. Vi blandar och ger, men det var väl okej, säger Moberg om backlinjen.

- Han har varit här så kort tid, men vi kommer in i det mer och mer, fortsätter han angående nya tränaren Andreas Brännströms idéer.

I den andra halvleken kvitterade Varberg på straff. Men Jakob Orlov gjorde 3-2 och Tommy Thelin 4-2 i en match som J-Södra vann, laget gör därmed ett litet ryck från just Varberg på kvalplats.

- Det var jätteviktigt och framförallt för självförtroendet. Det var tungt efter fyra raka torsk, men vi förtjänade väl några fler poäng än vi fått. Det var en lättnad och det är bara att kriga på och blicka fram mot nästa match.

Jnytt-TV: Tommy Thelin om matchen och presskonferensen med lagets tränare.