Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har varit ett nyttigt år"

Assyriska IK avslutade säsongen med förlust borta mot Skövde AIK. Matchen slutade 3-0 och Assyriska blir med det elva i tabellen. – Vi kan ta med oss mycket från den här säsongen, säger lagets tränare Andreas Tegström.

Assyriska IK hade redan säkrat kontraktet. Säsongens sista match, borta mot Skövde AIK, var på många sätt betydelselös för debutanterna i division 1.

Tillställningen slutade 3-0. Hemmalagets mål kom i minut 13, 49 och 55.

– Det är inte mycket att säga om matchen. Det var väldigt mediokert från våran sida. De hade en bättre inställning och en tredjeplats att spela för. De vann varenda duell och fotboll avgörs mycket av vilket lag som har mest motivation och vilja. De vann helt rättvist, sammanfattar Andreas Tegström.

Nu väntar ett avslutande lagmöte innan säsongen 2019 läggs till handlingarna. Assyriska har som bekant sprungit genom divisionerna upp i ettan. Där säkrade laget kontraktet. Mycket tack vare en bra period tidigare i höstas när laget tog en hel del poäng. Poäng som i slutändan blev avgörande.

– Jag har varit med några år nu och detta var andra säsongen som vi är nykomling i en serie. Det har sett ut så här båda åren. Man får jobba hårt för att sätta sitt spel, jobba hela året med sina principer och allt vad det är. De åren är väldigt nyttiga och man lär sig mycket både som spelare och tränare.

– Det har varit ett nyttigt år och vi visste inför säsongen att vi skulle hamna här någonstans. Jag tycker Torn är ett bra lag, de slutar bakom oss. Oskarshamn kvalade till superettan förra året och får kvala för att hålla sig kvar i år. Det är så pass jämnt i den här serien och det är viktigt för de unga spelarna att få se det.

Vad tar du som tränare med dig från den här säsongen?

– Det är väl noggrannheten. Man måste vara noggrann med allt, analysera motståndare och oss själva. Ju högre upp man kommer, ju viktigare är det med detaljer som är det som avgör matcherna. Vi gör fem riktigt bra matcher i höstas där vi tar tio poäng och det är där vi säkrar kontraktet. Vi visar en styrka som kan vända ett tufft läge mitt under hösten, säger Tegström och fortsätter:

– Sen är inte spelarna vana vid 30 matcher. Det har varit tufft fysiskt och mentalt. På den här nivån både jobbar man och spelar fotboll. Ska man ta nästa kliv måste man klara av det. Jag tror det är nyttigt för mig som ledare och för spelarna att se vad som krävs för att komma vidare.