Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det här blir en nagelbitare”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Nöjd med insatsen – men missbelåten med poängutdelningen. HV71-backen Didrik Strömberg hade blandade känslor efter 2-3-förlusten efter förlängning mot Luleå. – Vi förtjänade att vinna, säger han till Jnytt.

Att möta serieledande Luleå på bortaplan är tufft i sig. Uppgiften blev inte enklare av att HV71 på grund av flygstrul kom till arenan en och en halv timme senare än tänkt.

– Det är klart att det blir lite annorlunda, det var på med utrustningen direkt när vi kom till arenan. Men det ska vi kunna hantera och vi hanterade det bra. Vi gick göra det bästa av situationen, säger Didrik Strömberg.

När matchen väl var igång tog det inte lång tid innan Luleå öppnade målskyttet.

– Det var ingen rolig start men jag tycker att vi hanterade det bra, säger Strömberg.

Ja, HV71 kvitterade omgående när Didrik Strömberg gjorde sitt tredje mål den här SHL-säsongen.

– Det är klart att det var kul för egen del eftersom det inte händer allt för ofta. Det var en bra tekning och jag kunde attackera när pucken kom till mig. Det var ett bra mål, säger Strömberg om sin första fullträff sedan 8 december.

”Riktigt bra arbetsinsats”

Lagen följdes åt under hela matchen. Det stod 2-2 efter andra perioden och eftersom tredje perioden slutade mållös gick matchen till förlängning.

Där lade Luleå beslag på bonuspoängen. Hemmalaget vände på spelet snabbt efter att Simon Öneruds klubba gått sönder i en tekningssituation, och Jack Connolly kunde lyfta pucken i mål.

Typiskt att ett lag i motgång åker på ett sådant baklängesmål, kan tyckas.

– Ja, så känns det. Det har inte riktigt studsat med oss på slutet. Men med samma jobbinsats som i dag kommer det att vända, säger Didrik Strömberg, vars lag knep en poäng efter fyra raka nollpoängare.

– Det var en riktigt bra arbetsinsats, alla checkade in och jobbade hårt. Det kanske inte var det finaste spelet, men vi stod upp bra och skapade mycket chanser. Det var en fartfylld och underhållande match även om det kanske svängde lite för mycket.

Nagelbitare väntar

Hur värderar du den här poängen?

– Det är klart att alla poäng är viktiga, men jag hade hellre sett att vi hade gått vinnande ur striden. Det är väldigt surt att vi inte kunde vinna eftersom vi förtjänade det.

När bara fyra omgångar återstår går det att konstatera att avslutningen blir en nagelbitare för flera lags supportrar, inte minst för HV71:s. Jönköpingslaget är alltjämt på åttonde plats i tabellen, men avståndet till sjätteplacerade Malmö är nu fem poäng. Till elvan Örebro skiljer det sex pinnar.

– Jag är väldigt inspirerad, taggad och sugen på att spela de här matcherna. Eftersom det är otroligt viktiga poäng får det kosta vad det kostar. Det är för de här matcherna man håller på med detta, säger Didrik Strömberg.