Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detta vill J-Södra ha svar på ikväll

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Ikväll ställs Jönköpings Södra mot Östers IF i en träningsmatch i Lammhult. Laget har tränat ungefär en vecka tillsammans efter sommarledigheten och ser nu fram emot att återigen få spela match. - Match är alltid match, så vi ska gå ut och försöka hitta till vårt spel direkt, säger Jakob Orlov.

29 juli drar superettan igång igen, men innan dess ska J-Södra spela träningsmatch mot Öster i Lammhult ikväll, fredag. Laget har tränat tillsammans ungefär en vecka efter sommarledigheten och har inte spelat match på tre veckor, men nu är det återigen dags.

- Det är givetvis skönt. Jättekul att komma igång igen och spela fotboll. Vi har haft en bra träningsvecka med bra fokus. Det har sett bra ut, helt klart, så det blir kul med match, säger Jakob Orlov till Jnytt.

Träningsmatchen är en möjlighet för laget att komma in i matchspelet igen efter uppehållet. Managern Christer Persson säger på träningen att i stort sett hela laget ska få speltid på matchen, vilket Jakob Orlov ser som mycket positivt.

- Det är viktigt såklart. Det är alltid bra att få öva på matchsituation. Det är alltid bra att få komma ut och känna på det för det får man inte på träning. säger Orlov och fortsätter:

- Match är alltid match, så vi ska gå ut och försöka hitta till vårt spel direkt. Vi ska försöka bygga vidare på det vi hade i slutet av vårsäsongen.

Vad kommer vara det viktigaste under matchen?

- Det kommer vara mycket fokus på att folk ska hitta rätt i sina positioner och att vi vet hur vi ska spela. Så man känner att man ligger i fas innan serien.

J-Södras anfallare Jakob Orlov har under vårsäsongen spelat seriens alla 15 matcher och stått för ett mål. För egen del hoppas han på en bra höstsäsong.

- Det känns bra tycker jag. Det ska bli kul att komma igång. Jag och laget har tränat på bra så jag tycker det känns bra, både för mig och för laget.

Se video med Tom Siwe om träningsveckan, matchen mot Östers IF och den egna formen.