Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Digital kulturfest - ”tillgänglig på helt nya sätt i framtiden”

Det planeras just nu en digital kulturfest som arrangeras av Jönköpings län. Vid en särskild webbplats kommer alla invånare kunna uppleva konst- och kulturupplevelser från ett stort antal av länets professionella kulturutövare - helt gratis!

När andra arrangemang, utställningar och evenemang ställs in och när möten mellan människor är en utmaning behövs nya mötesplatser för att uppleva konst och kultur. Därför har Region Jönköpings län, tillsammans med länets alla kommuner och fria professionella kulturliv bestämt sig för att anordna Kulturfesten.

- Genom Kulturfesten vill vi visa upp den bredd av kultur som finns i Jönköpings län, säger Rune Backlund, regionråd och ordförande för nämnd arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, i ett pressmeddelande.

- Det stora intresset från länets kulturutövare gör att vi kommer att kunna erbjuda ett brett och mångsidigt program med lokala kulturupplevelser för såväl barn som äldre. Satsningen syftar även till kulturutveckling i länet genom möjlighet till utforskande av nya kulturella processer, men också att främja kunskapen gällande digital utveckling av konst och kultur. 

Tjugotal programpunkter

Kulturfesten kommer att bestå av ett tjugotal programpunkter som innefattar bland annat dans, teater, musik, bildkonst, litteratur och film. Under våren har professionella verksamma kulturaktörer ansökt som att delta och totalt kom 52 ansökningar kom in.

- Det är fantastiskt kul att se att så många vill och kan bidra på så olika sätt till kulturfesten. Förmågan att digitalisera olika kulturella uttryck på detta fina sätt kommer bidra till att kulturen blir tillgänglig för många fler och på helt nya sätt i framtiden. Det kommer att gynna både kulturutövare och alla oss som njuter och fascineras av länets rika kulturutbud, säger Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör. 

Kulturfestens invigning sänds från Spira i Jönköping och blir startskottet för ett tre dagar långt festivalprogram. Programmet släpps vecka 33 och Kulturfesten pågår mellan den 2-4 september.