Det var en privatperson som under lördagsförmiddagen var ute med sin båt på Vättern när hen hittade en kropp i vattnet. Kroppen låg och flöt med huvudet ner i vattnet och var livlös. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen och räddningstjänsten bärgade in kroppen.

Senare identifierades kroppen och polisen underrättade kvinnans anhöriga. Polisen utreder nu vad som har hänt kvinnan.

”Söker folk som vet något”

– Det har egentligen inte framkommit något nytt. Nu väntar vi in den rättsmedicinska obduktionen och vi håller också på med att försöka kartlägga kvinnans sista timmar, berättar Tor Sevelius vid polisen.

Han uppger att man än så länge inte har några vittnen till händelsen som kan berätta vad som har hänt kvinnan.

– Vi vet inte om det finns några vittnen, men vi söker folk som vet något mer om vad som har hänt. Tips och iakttagelser tar vi tacksamt emot via polisens telefonnummer 114 14, säger Tor Sevelius.

Dödsfall utan brott

Eftersom polisen ännu inte vet vad som har hänt kvinnan är det också svårt att ringa in något speciellt område.

– Hon hittades ungefär 600 meter ut i Vättern, så man kan ju tro att hon kan ha synts till i närheten av den platsen men det är ju egentligen bara spekulationer. Men det är svårt att avgöra exakt var hon befann sig när hon dog. Vi har ju inte heller fått någon exakt dödstid. Vi misstänker att det hela ska ha skett någon gång under fredagskvällen eller natten till lördagen, men vi har inte mycket att gå på, säger Tor Sevelius.

Var kvinnan anmäld försvunnen sedan tidigare?

– Nej, det var hon inte.

Hur kunde ni fastställa hennes identitet?

– I samband med att det blev känt att vi hittat en person så blev det stor uppmärksamhet kring det hela. Folk började höra av sig till sina anhöriga och de som inte fick tag på sina anhöriga hörde av sig till oss. Så på den vägen lyckades vi fastställa vem personen var, berättar Tor Sevelius.

Just nu ligger ärendet kvar hos polisen och utreds i inledningsskedet som ett dödsfall utan brott. Detta kan dock komma att ändras beroende på vad som framkommer under obduktionen.

Läs även:

Relaterat till artikeln