Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen mot J-Södra efter röda korten

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jesper Svensson drog på sig ett grovt rött kort mot IFK Värnamo. Nu står det klart att det inte blir någon ytterligare avstängning för Jönköpings Södras mittfältare.

J-Södra drabbades av två röda kort i mötet med IFK Värnamo för en vecka sedan. I slutet av första halvlek visades Daryl Smylie ut sedan han tagit bollen med handen i straffområdet, och efter en knapp timmes spel plockade domaren Fredrik Klitte fram det röda kortet på nytt.

Den här gången var det färdigspelat för Jesper Svensson sedan han knuffat en motståndare mot axeln när han reagerade på en eftersläng.

Båda spelarna var automatiskt avstängda i lördagens bortamatch mot AFC Eskilstuna. Eftersom Svenssons röda kort betecknades som grovt fanns det risk för ytterligare avstängning. Men på måndagen meddelade Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd att det inte blir någon ytterligare bestraffning.

J-Södra har fått ta del av beslutet, och det innebär att Jesper Svensson är tillgänglig för spel mot Varberg nästa måndag.