Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så länge blir mittbacken borta

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Joakim Karlsson, mittback i Jönköpings Södra, har i dag genomgått en magnetröntgen. Nu har svaret kommit. – Det kommer vara flera veckors rehab för honom, säger lagläkaren Lars-Göran Hassel till Jnytt.

Det var i den första halvleken mot Östers IF i söndags på Stadsparksvallen som Joakim Karlsson tvingades utgå efter en skada i vaden.

Det var ovisst hur allvarlig skadan var – under tisdagen genomfördes en magnetröntgen och J-Södras lagläkare Lars-Göran Hassel lämnar besked till Jnytt:

– Joakim har en muskelskada i vaden. Det innebär att det kommer att vara flera veckors rehab för honom. Det är en klar skada han har, säger Hassel som berättar att Karlsson haft en liknande skada tidigare och att det då tog omkring en månad för honom att komma tillbaka.

När Jnytt når Joakim Karlsson har han precis fått beskedet.

– Det här var det värsta som jag kunde tänka mig, det var rätt så väntat på det sättet. Men det är klart att det suger, säger han.

Han kommer att påbörja sin rehabträning direkt.

– Jag kan säkert börja cykla nu snart, det finns nog en hel del jag kan göra.

Flera skadade

Jönköpings Södra har en lång lista över skadade spelare. Den som är närmast spel är ytterbacken Tom Siwe. Han kommer av allt att döma inte att finnas med i tisdagens match borta mot Norrby, men om allt går som det ska kan han vara redo för spel nästa lördag då Brage kommer på besök till Stadsparksvallen,

När det gäller Tommy Thelins skadade axel är han inte aktuell för spel än på några veckor.

– Han har fortfarande ont, vi håller tillbaks på honom, säger Lars-Göran Hassel.

Mittbacken Erik Moberg skadade sig i den tredje och sista gruppspelsmatchen, borta mot Djurgården, för snart två månader sedan.

Nu börjar läget ljusna för 31-åringen som kom till J-Södra från danska Viborg i vintras.

– Han ska börja komma in mer i fotbollsspel nu, han kommer att vara med vid vissa bollmoment. Vi får se hur han reagerar på träning, säger Hassel som berättar att det kan bli tal om en ny operation för målvakten Anton Cajtoft.

Cajtoft, som i dagarna har tagit sina första joggingsteg, har lite skrot kvar i knät sedan operationen, metall som kan reta och hindra honom från naturliga rörelser och som därmed ska plockas bort. Ett mindre ingrepp som inte kräver mer rehab än att såret ska läka.

Axel Lindahl förväntas också han, om allt går som det ska, kunna göra comeback på fotbollsplan i maj månad.

Det innebär att samtliga skadade spelare, utom Anton Cajtoft, ska kunna vara tillbaka inom en månad.