Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för mord - dödade med mattkniv

En man i 25-årsåldern döms till 18 års fängelse sedan han mördat en 35-årig man i Vetlanda. Mordvapnet var en mattkniv.

Natten till 7 april blev en man i 35-årsåldern nedhuggen med ett stickvapen på en efterfest i en lägenhet i Vetlanda, och han fick så allvarliga skador att han senare avled.

Den nu dömde mannen började bråka med en annan man som blev nedknuffad i ett badkar och utsatt för ett strupgrepp.

Efter det konfronterade den nu mördade mannen den misstänkte, och det slutade med att han svingade en mattkniv mot halsen på honom. Det ledde till att han dog till följd av blodförlust.

De båda männen ska inte ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

Greps nära brottsplatsen

Kort efter att polisen fick kännedom om brottet greps två misstänkta gärningspersoner. Det var en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern som greps i nära anslutning till platsen.

Kvinnan försattes i ett senare skede på fri fot medan mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen har nu fått sin dom av Eksjö tingsrätt. Han döms till fängelse i 18 år för mord, försök till mord och grov misshandel. Han ska även betala skadestånd på drygt 250 000 kronor, merparten av summan går till den döde mannens familj. Därmed gick tingsrätten helt på åklagarnas linje.