Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra döms efter stöldhärvan

En man i 50-årsåldern döms till sex månaders fängelse efter härvan med stölder på Racketcentrum. Ytterligare tre personer döms för inblandning i händelserna.

I slutet av augusti åtalades fyra personer, två män och två kvinnor, vid Jönköpings tingsrätt för inblandning i tre inbrott på Racketcentrum i maj och augusti. De lyckades ta sig in sedan de haft tillgång till en stulen nyckel.

Vid det första tillfället stals varor för drygt 56 000 kronor, vid det andra tillfället stals det för drygt 109 000 kronor och vid det tredje tillfället kom de över varor för 7 500 kronor. Stöldgodset bestod bland annat av en dyrare penna, ett par solglasögon och alkohol.

De nu dömda personerna avslöjades eftersom de synts på övervakningsbilder.

Krossat bilrutor

En 44-årig man döms nu för att ha varit inblandad i samtliga tre stölder på Racketcentrum, medan en 49-årig man, en 49-årig kvinna och en 36-årig kvinna döms för inblandning i två av stölderna.

Den 49-årige mannen fälls även för åtalspunkterna om skadegörelse och ringa narkotikabrott och döms till sex månaders fängelse.

Enligt domen har han krossat rutor och försökt ta sig in i tre bilar som stod parkerade på Tegnérgatan i Huskvarna i mitten av juli. Han döms även till att betala skadestånd på 20 000 kronor till de drabbade.

Döms till skyddstillsyn

Den fem år yngre mannen döms för olaga intrång, olovligt förfogande, skadegörelse och narkotikabrott men frias för misshandel.

Påföljden blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket motsvarar fängelse i åtta månader. Han ska dessutom betala 46 000 kronor i skadestånd.

De två kvinnorna döms till skyddstillsyn.

Samtliga fyra inblandade är tidigare dömda för brott.