Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Draget som ska ge J-Södra ett lyft

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har fått sämsta tänkbara start på säsongen. Men inför matchen mot Norrby har den nya tränarduon fått värdefull tid med spelarna. Förhoppningen är att extra mycket teori ska bli ett vinnande drag. – Det har varit ett väldigt bra fokus, säger managern Christer Persson.

Christer Persson och huvudtränaren Stefan Jörgensen fick bara tre träningar med spelartruppen inför matchen mot Öster. Därför var förberedelserna inte optimala.

Men inför mötet med Norrby på första maj har man fått en vecka på sig att få idéerna inpräntade. Man har lagt mer tid än vanligt på teori och videotittande.

– Vi har fått lite mer tid nu. Vi har både koncentrerat oss på det teoretiska och det praktiska för att få en tydlighet i alla delar i spelet. Vi vill få en tydlighet så att alla vet vart vi ska och hur det ska se ut. Det blir lättare att coacha varandra när det finns en tydlighet, säger Christer Persson, och fortsätter:

– Senaste matchen var ett kvitto på var vi är i processen. Det har varit ett väldigt bra fokus, det är väldigt ambitiösa och professionella spelare att jobba med, de tar ett seriöst ansvar för att det här ska bli bra.

”Få en tydlighet”

J-Södra, som har förlorat säsongens fyra första matcher, ställs nu mot ett Norrby som står på sju poäng i tabellen. Enligt Persson skiljer sig förberedelserna i övrigt inte från det normala.

– Det är inget speciellt mer än att vi har tittat på deras matcher och analyserat dem. Förhoppningsvis har vi identifierat deras styrkor och svagheter. Sedan handlar det om vad vi själva gör när vi har bollen. Vi måste tro på vårt egna spel och ha en tydlighet med löpningarna och inspelen i sista tredjedelen så att vi kommer in i deras straffområde, säger Persson, som vet vad som krävs för att poängen ska börja trilla in.

– Just att vi får ihop det så att det inte spretar för mycket. Det gäller att få en tydlighet i både vårt defensiva och offensiva spel, en tajming i offensiven och att vi är kompakta när vi försvarar oss. Det är viktigt att alla förstår sin roll, vi kan inte jobba en och en. Vi behöver verkligen får ihop anfall och försvar och att vi är lojala när vi tappar boll.

Närmar sig comeback

I Norrby är det kanske framför allt två spelare som sticket ur – anfallsduon Lasse Nilsson och Richard Yarsuvat

– Vi vet att det är två skickliga offensiva spelare, de har individuell skicklighet och erfarenhet, säger Persson.

Skadeläget i J-Södra är oförändrat. Ingen av de skadade spelarna (se faktarutan) är tillbaka i spel redan nu men en comeback närmar sig för flera av dem.

– Det går väldigt bra enligt rapporterna, men vi vill att de ska vara hundraprocentiga innan vi kastar in dem, säger Christer Persson.