Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drunkningslarmet – sexåringen hittad

Ett barn saknades efter en utflykt i en kanot på sjön Stråken. Polis, räddningstjänst och sjöräddningen sökte efter pojken, som senare hittades välbehållen på land.

Det var klockan 14.35 som larmet kom till räddningstjänsten att två personer samt deras kanot, eller kajak, saknas efter en utflykt på Stråken. Till händelsen larmades polis, ambulans räddningsstyrkor från Mullsjö, Habo, Jönköping samt räddningshelikopter.

Enligt anmälan skulle personerna försvunnit i höjd med Broholm.

– Vi vet inte så mycket för närvarande eftersom det är i ett tidigt skede. Vi har fått en anmälan om att två personer saknas och även deras kajak/kanot är borta. Så vi undersöker det hela just nu, sa Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping, till Jnytt efter att larmet kommit in.

Nioåringen hittad

Det handlade initialt om två barn, en nioåring och en sexåring som försvann. Efter en stund hittades nioåringen men man fortsatte leta efter sexåringen.

Enligt Sveriges Radio Jönköping ska den sexåriga pojken försvunnit efter att ha paddlat med föräldrar och syskon men familjemedlemmarna kom ifrån varandra.

Både polis och räddningstjänsten åkte ut för att leta både i vattnet och i kringliggande skogar.

I anmälan handlade det initialt om drunkning i kommunalt vatten.

– Men vi vet för lite just nu, sa Gunnar Hansson, precis när larmet kommit.

Först befarades att barnet försvunnet på kajak i sjön men efter samtal med föräldrar på plats ändrades inriktning till att även börja leta på land.

Enligt polisen ska de bägge pojkarna haft flytvästar på sig tidigare under dagen.

– Men det säger ju inget om pojken som är försvunnen fortfarande har den på sig. Räddningstjänsten sökte med båt och sjöräddningen kom från Göteborg och sökte med helikopter, berättar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

”Många nyfikna”

Ett vittne på plats säger till Jnytt att han sett hur helikoptern först sökt över sjön för att därefter gå över till att gå lågt över ett skogsparti.

– Räddningstjänsten sökte med en gummibåt, en räddningsbåt. Jag har sett hur de kört in i ett sommarstugeområde. Då helikoptern flög så pass lågt var det många nyfikna som samlades för att se vad det var som pågick, säger vittnet till Jnytt.

Klockan 15.37 anträffades pojken välbehållen. Insatspersonalen återsamlas nu med familjen och därefter avslutades insatsen med ett lyckligt slut.

”Efter en stunds sökande hittades barnet 15:37 på land, oskadd i höjd med Margreteholm på Stråkens västra sida”, meddelar räddningstjänsten i ett pressmeddelande.