Det skulle inte bli någon enkel resa mot två poäng för Wetterbygden Sparks mot Mark. Lagen höll jämna steg i första halvlek och när halva matchen var spelad var hemmalaget i ledning med 28-26.

– Mark spelade inspirerat och med mycket fart, medan vi var lite för avslappnade. Vi missade lite för enkla saker i både försvar och anfall, säger Francisco Pinto.

Det avgörande rycket inleddes mot slutet av den tredje perioden, och i fjärde perioden gjorde Mark bara fyra poäng.

”Slåss för slutspel”

– Det fanns stunder i slutet av tredje perioden och början av fjärde då vi var effektiva. Vi punkterade matchen på fem-sju minuter. Vi skärpte till försvaret, det var små enkla saker som gav större effekt. De äldre spelarna ledde laget på ett föredömligt sätt, säger Pinto.

– Jag är nöjd med två vinster i rad. Det är två viktiga vinster för slutspelsplatsen och för laget i det stora hela. Det har varit två väldigt olika matcher. I dag vann vi utan att spela jättebra, vi var inte lika effektiva som senast, men det är viktigt att kunna vinna utan att spela bra.

Sparks innehar tack vare segern den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Slutspel har alltid varit vårt mål hela säsongen, det är det vi slåss för. Både spelarna och vi coacher strävar dit. Men samtidigt raseras inte hela säsongen om vi inte når dit, säger Francisco Pinto.

Nyförvärv förlänger

På fredagskvällen, mitt under matchen, kom beskedet att Cajsa Uhrström blir kvar i Wetterbygden Sparks. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/20 med option även på säsongen därpå.

– Jag har under det här året upptäckt att det finns bra sportsliga förutsättningar för mig att få fortsätta utvecklas som basketspelare i Wetterbygden. Med “Frasse” i spetsen gillar jag den långsiktiga plan klubben har med att fortsätta etablera sig och succesivt öka målsättningen i SBL, jag tycker att framtiden ser ljus ut för oss och för hela klubben. Även om fokus ligger på att slutföra denna säsong så starkt som möjligt så är det klart att jag sneglar mot att någon gång i framtiden komma ut i Europa och spela på högsta internationella nivå, säger Uhrström, som anslöt från Norrköping Dolphins inför innevarande säsong, i ett pressmeddelande.