Det var i juni 2017 som Mullsjöbon enligt en dom i tingsrätten, som sedan fastställdes av hovrätten, ska ha tejpat fast ett äldre par vid två köksstolar och skurit halsen av dem.

Den tidigare ostraffade småbarnspappan är en gåta för polisen och i dokumentären berättar polisens spaningsledare och åklagare om arbetet som ledde till att mannen kunde åka fast.

Tvingades ta ut pengar

Polisen kunde bland annat se att det förts över en stor summa pengar från ett av parens sparkonto till parets bankkort. Polisen upptäckte att Mullsjöbon tvingat paret att lämna ifrån sig bankomatkort och kod och att han efter mordet tagit ut 15 000 kronor från deras konton.

Polisen lyckades också spåra den silvertejp som använts till att binda paret till Biltema i Jönköping. På brottsplatsen hade det hittats skoavtryck som stämde in på Mullsjöbon och hans DNA matchade det som funnits på brottsplatsen.

Erkände i brev

Mullsjöbon dömdes mot sitt nekande, men ska senare ha erkänt för polisen som i ett brev till Expressen. I januari i år flyttades mannen från Kumla till Norrtäljeanstalten och en avdelning för särskilt resurskrävande intagna.

Läs även:

Relaterat till artikeln