Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla matchstraff: ”Inget vi vill ha”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 förlorade med 1–3 hemma mot Skellefteå. Men i snacket efter matchen handlade mycket om ett par uppmärksammade situationer där bland annat två Skellefteåspelare tilldömdes matchstraff.

Det var i den tredje perioden som gästernas Fredrik Lindgren fick lämna isen efter att ha tacklat in HV:s Markus Ljungh i sargen.

HV-centern föll med huvudet först och blev liggandes en kort stund på isen innan han kunde ta sig ut från banan för egen maskin.

Ljungh återvänder senare och fullföljde matchen.

– Jag blev glad när jag kände att jag var okej. Det är alltid läskigt att flyga in i sargen med huvudet före, det var knät och näsan som fick känna på det, säger Ljungh.

Hur ser du på situationen?

– Jag har ett försprång på honom och känner att han jagar mig, jag försöker ta pucken och får en knuff i ryggen.

Med knappt fem minuter kvar av matchen drabbades Skellefteå av ytterligare ett matchstraff när Andreas Wingerli träffade Mattias Tedenby med en tackling i huvudhöjd i närheten av kortsargen.

Även Tedenby kunde fullfölja matchen.

– Tittar man på de namnen så är det inte killar som brukar förekomma i sådana här situationer. Det går jäkligt snabbt. Domarna bedömer vad det ska ge för straff och det är inte upp till oss, säger HV71:s tränare Stephan Lundh efter matchen.

”Inget vi vill ha”

Skellefteås assisterande tränare Tommy Samuelsson är inne på samma spår.

– Det är inget som vi vill ha där ute givetvis. Sedan är det olyckliga situationer. Men det gäller att vara mer aktsam i de situationerna, säger Samuelsson.

– Allt sker på en tiondels sekund. Jag kan tycka att det är bra att man tar det större straffet som vi alla söker efter i de situationerna i stället för att man tar ett litet straff som sedan blir uppgraderat.

HV-fansen buade högt när de båda spelarna lämnade isen efter att först ha förvisats till utvisningsbåset på andra sidan banan.

Avgjorde på straff

Men det var inte den enda gången supportrarna till hemmalaget visade sitt missnöje den här kvällen.

Mellan de två matchstraffen fick nämligen gästerna en straff efter att Martin Fehervary försökt stoppa en Saikkontring.

Albin Eriksson fick chansen. fintade bort Jonas Gunnarsson och stängde i princip matchen med sitt 3–1-mål.

– Det är svårt att säga om det är straff. Det är svårt för domaren. Jag ska inte stå här och klaga på domslutet. Jag skulle ha gjort det mycket bättre i den där situationen. Jag får ta lärdom från det, säger Fehervary.

Stephan Lundh:

– Klart man blir enögd men det är domarna som måste ta ett beslut snabbt. Jag har full respekt för domarna. Jag ser det mer som att vi inte ska behöva sätta oss i den situationen.

JnyttTV. Tränarna efter presskonferensen i det ena klippet och målvakten Jonas Gunnarsson i det andra.

Läs även