Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo missar HV71:s kvartsfinal

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 får klara sig utan två spelare i den första kvartsfinalen. Det meddelar lagets tränare Stephan Lundh inför fredagens match.

Jnytt har tidigare rapporterat om att den överkroppsskada som Joakim Andersson ådrog sig i den andra åttondelsfinalen mot Rögle i måndags.

Centern undersöktes under tisdagen. Då var det inte uteslutet att HV:s nummer 18 skulle kunna komma till spel mot Färjestad i den första kvartsfinalen på fredagskvällen.

Men efter torsdagens träning står det klart att Andersson inte kommer att spela. Dessutom får HV71 klara sig utan Felix Sandström. Målvakten spelade inte måndagens match på grund av sjukdom.

Enligt HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark finns det ”inget nytt” om duon, vilket pekar på att Sandström fortfarande är sjuk.

– Det är lite dag för dag-grejer på båda gubbarna. Man vill inte riskera någonting, säger HV-tränaren Stephan Lundh.

Anderssons frånvaro innebär att Sebastian Wännström kliver in som extraforward. Johan Johnsson fyller centerns plats mellan Oscar Sundh och Robin Figren.

På målvaktssidan hämtar HV71 hem Adam Åhman från Oskarshamn som uppbackning till Jonas Gunnarsson.

Christoffer Persson är, som Jnytt tidigare rapporterat, tillbaka i full träning och redo för match. Men här kommer HV71 inte att göra några förändringar.

– Vi väljer att köra med de sju backarna vi har kört tidigare eftersom det är tufft att hoppa rakt in, säger Lundh.

Simon Önerud tvingades lämna torsdagsträningen efter att först ha fått en smäll mot ansiktet och kort senare träffats av ett skott i magen.

Forwarden lämnade isen i smärtor innan han försvann in i omklädningsrummet. Det finns i nuläget inga rapporter om Önerud kommer att missa fredagens match.

JnyttTV. Hör Oscar Sundh inför första kvartsfinalen.