Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo saknades på HV:s träning

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Två nyckelspelare saknades när HV71 tränade på tisdagen. Men tränare Stephan ”Lillis” Lundh lämnar trots allt lugnande besked inför bortamötet mot Brynäs på torsdag.

HV71 fick efter matchen mot Rögle i söndags en ny spelare på skadelistan efter att Andreas Thuresson åkt på en överkroppsskada som håller honom borta från spel under åtminstone den här veckan.

Men när laget tränade i Kinnarps arena på tisdagen saknades ytterligare två spelare. Poängkungen Markus Ljungh var en av spelarna som inte fanns med på isen.

Enligt uppgifter till Jnytt ska centern fått ont i en hand efter att ha träffats av ett slagskott.

Ingenting ska vara brutet och HV:s nummer 16 ska vara redo för match mot Brynäs på torsdag.

– Han är matchklar. Det var bara vila i dag, säger huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

En skada på Ljungh hade av förklarliga skäl varit ett tungt slag för HV71. Tillsammans med Thuresson utgör Ljungh två tredjedelar av lagets förstakedja. Den tredje länken, Mattias Tedenby, matchades under tisdagsträningen tillsammans med Simon Önerud och Martin Thörnberg.

Gällande Thörnberg lämnade sjukgymnasten Andreas Frostemark följande besked efter Röglematchen:

– Nu handlar det mycket att komma upp i nivå i träning. Det blir lite naturligt då att man väljer en nivå i rehabiliteringen som känns rimlig. Det finns målsättning att funka att komma tillbaka och bidra till laget och spela den här säsongen i alla fall, sade Frostemark.

Även Kristofer Berglund saknades på tisdagsträningen.

Lundh vill inte säga varför backen inte deltog. Men det ska inte vara någon fara för spel mot Brynäs.

– Han är spelklar på torsdag, säger Lundh.

HV71 kommer att plocka med sig en junior i matchtruppen på grund av Thuressons skada. Sebastian Wännström, som den senaste tiden varit extraspelare, tog forwardens plats under matchen mot Rögle.

JnyttTV. Johan Johnssons tankar inför Brynäs borta.

Läs även