Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duon bekräftar: Lämnar HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

KARLSTAD. Mikko Lehtonen och Sebastian Wännström lämnar HV71. Det bekräftar duon efter 2–3-förlusten mot Färjestad.

Jnytt har tidigare kunnat rapportera om det stora intresse som funnits kring Mikko Lehtonen. Flera NHL-lag – däribland Vancouver Canucks – har varit på plats i Sverige för att scouta backen.

Och nu står det klart att Lehtonen inte blir kvar i HV71 kommande säsong.

– Sanningen är att jag inte kommer stanna här. Men vi får se vad som händer. Jag vet inte riktigt än. Det finns lite olika möjligheter, säger Lehtonen.

Samtidigt är det med visst vemod som den 25-årige fansfavoriten nu gör sig redo för att lämna HV71 för andra gången.

– Jag har älskat att spela här. Så det känns lite tufft just nu. Jag är lite upprörd eftersom den här matchen var min sista match. Det är en fantastisk klubb och jag har känt mig som hemma här, säger Lehtonen.

Backen svarade för 24 poäng under grundserien och ytterligare fem under slutspelet. Han har under hela säsongen varit en stöttepelare i sitt HV71 och haft mest istid av samtliga spelare.

Wännström lämnar klubben

För Sebastian Wännström har det inte varit riktigt lika enkelt. Forwarden har under långa stunder stått utanför matchtruppen både under Johan Lindboms tid som tränare och senare under Stephan Lundh.

– Det har inte varit någon rolig säsong. Den har varit väldigt krokig och jag har fått slita för att få istid, säger Wännström.

Vad har du fått för förklaring?

– Jag har haft en dialog med tränarna, men vad som har sagts stannar i omklädningsrummet. Det är klart att jag har velat spela mer, men förhoppningsvis händer det inte igen. Har man en lång karriär sviktar det någon gång.

Nu ska karriären gå vidare för Wännström.

För en tid sedan ryktades 28-åringen tillbaka till sin tidigare klubb Brynäs. Men tidigare i veckan rapporterade Sportbladet att forwarden i stället jagades i den finska ligan.

– Vi får se vad som händer. Klubben får meddela det själv. Det har varit mycket skriverier men det är inte mycket av det som stämmer, säger Wännström.

Var Wännström spelar nästa säsong är alltså ännu inte känt.

– Jag kan varken säga om jag har skrivit på eller inte. Vi får se vad som händer, säger Wännström.

Men vad som är känt är att han inte kommer dra på sig HV-tröjan.

– Nej.

JnyttTV: Hör vad tränaren Stephan "Lillis" Lundh säger om HV71:s uttåg.

Läs mer om HV71