Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duon lämnar - så går Råslätt vidare

Daniel Culha och Alessandro Severino lämnar Råslätts SK för att vara tränare respektive sportchef i Husqvarna FF. Men i RSK råder det ingen orolig stämning utan föreningen tar sikte på att etablera sig i division 2. – Vi går vidare, precis som man gör i andra klubbar, säger Simon Shahbaz, till Jnytt.

Simon Shahbaz har varit assisterande tränare till Daniel Culha och juniortränare i Råslätt den senaste säsongen. Nu är det Shahbaz som tar över sportchefsrollen i RSK. Även om det kan komma att bli fler positioner i klubben.

– Vad gör jag inte?, skrattar han och fortsätter:

– Det är mycket hjärta i föreningen och alla sätter en stolthet i det vi gör och har man hjärta för Råslätt gör man allt man kan. Det finns såklart strukturer vi jobbar efter, men alla hjälps åt, säger Shahbaz till Jnytt, dagen efter det blev officiellt att Daniel Culha och Alessandro Severino lämnar klubben.

Vad händer nu?

– Nu går vi vidare så som man gör i alla andra klubbar. Vi har redan startat ett sökande av ny tränare. Vi har träffat två kandidater i veckan och ska träffa två till nästa vecka, vi har en tydlig ambition, att etablera oss som en stark division 2-klubb och satsa på våra ungdomar, säger Shahbaz och är tydlig med att de nu ser framåt.

– Vi har vetat att Daniels ambition har varit att gå framåt. Nu önska vi honom lycka till. Han har aldrig tagit en krona för jobbet och Råslätt är hans moderklubb, vi vill inte sätta några käppar i hjulet. HFF är en större klubb med fler ungdomar och vi är tacksamma att vi fick ha honom i fyra år. Han sa öppet till oss att han vill något med sin karriär och vi har vetat det hela hösten. Men det har inte synts på honom utan han har skött sig fläckfritt.

"Blir nerringd av spelare"

I somras lämnade bland annat Martins Ebuka och "Barre" Ibrahim klubben. Simon Shahbaz säger att några av de som lämnade föreningen då nu har hört sig för om en eventuell återkomst. Den nya sportchefen berättar även att kanadensarna Malcolm Shaw och Yasin Shahwan inte kommer spela i RSK kommande säsong, i övrigt ser de ut att få behålla stora delar av truppen.

– Samtidigt blir jag nerringd av spelare som vill komma och visa upp sig. Det rör sig både om yngre förmågor som vill gå över till seniorfotbollen samt gamla råslättare som vill tillbaka. Sen har jag mitt kontaktnät också med spelare jag känner.

Under säsongen 2018 har fem juniorer debuterat i Råslätts a-lag och RSK tycker de har det bra ställt på juniorsidan med en stabil ungdomssektion att stå på. Det råder en optimism i föreningen, trots de tunga tappen av Culha och Severino.

– Vi roddar Råslättscupen också just nu, och i samband med det har jag pratat med folk och många tror att vi kommer drabbas av manfall nu. Men jag säger att de kan vara lugna. Vi har försökt bygga för framtiden och vi kommer jobba långsiktig nu med, och inte för en säsong framåt, avslutar Simon Shahbaz.