Annons

Annons

Annons

Jönköping

Effekten av corona: Färre alternativ på lunchen minskar svinnet – fler äter grönt

På grund av coronapandemin tog skolköken bort ett av tre dagliga måltidsalternativ. Resultatet upplevs så positivt att förändringen får stanna.

Samtidigt har barn- och utbildningsnämnden gjort ett större test med att servera vildsvinskött i skolan.

Eleverna äter mer vegetariskt och mindre mat behöver slängas sedan valmöjligheterna minskade från tre till två rätter, säger barn- och utbildningsförvaltningens kostchef Lina Ekeroth Sandqvist. Foto: Pontus Lundahl/TT, Robert Eriksson
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

På onsdagen avslutas Klimatveckan. En av de inofficiella punkterna på programmet var en satsning på klimatsmart mat i Jönköpings kommuns skolor i form av vildsvinskött på elevernas tallrikar. En fjärdedel av skolornas tillagningskök hakade på kommunens förslag att byta ut nötkött mot vildsvinskött i olika maträtter under en dag.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan